ГЕНШТАБ РФ НАЗВАВ ТЕРМІНИ НАДХОДЖЕННЯ МБР «АВАНГАРД» У ВІЙСЬКА

Російські військові отримають стратегічний ракетний комплекс «Авангард» в кінці року і заступлять на бойове чергування. Про це заявив перший заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Віктор Позніхір на засіданні комітетів Ради Федерації з міжнародних справ і оборони 24 липня.

«З огляду на, що «Авангард» оснащується міжконтинентальної стратегічною ракетою, до нього будуть застосовуватися всі процедури, встановлені договором по СНО», — наводить його слова «Інтерфакс».

Бойовий блок «Авангарду» здатний здійснювати польоти в щільних шарах атмосфери на міжконтинентальну дальність на швидкості, що перевищує швидкість звуку більше ніж в 20 разів. Згідно з заявами військових РФ, можливості крилатого блоку дозволяють обходити зони дії інформаційних і вогневих засобів ПРО.

Випробувальний пуск ракети «Авангарду» провели в кінці 2018 року. Снаряд збив умовну ціль на полігоні Кура в Камчатському краї. За випробуваннями стежив президент РФ Володимир Путін.

Договір СНО-3 про обмеження озброєнні договір був підписаний в 2010 році Бараком Обамою і Дмитром Медведєвим. Угода закінчується в 2021 році, і поки американська сторона не вирішила, чи варто його продовжувати.

Поделиться публикацией