ГЕНПРОКУРОР ВИЗНАВ, ЩО ДЕЯКІ ДЕТАЛІ ДО ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ ЗАВОЗЯТЬСЯ КОНТРАБАНДОЮ З РОСІЇ

Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з Росії.

Про це повідомив «Укрінформ» 27 лютого ц.р.

«Деякі деталі до зразків техніки часів СРСР виробляються лише в Росії. Ні для кого не секрет, що останні роки більшість цих запчастин український оборонпром отримує від волонтерів і підприємців, які в контрабандний спосіб доставляють їх із території РФ. У часи війни для воюючої країни, я вважаю, це прийнятно», — сказав Луценко.

При цьому він назвав аморальним «грубу наживу на такому бізнесі».

«Всі ми розуміємо, що армія потребує техніки, але ніхто у нашому суспільстві не розуміє, чому окремі ділки вважають за можливе на цьому заробляти мільйони і мільйони державних коштів», — додав він.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі «Наші гроші» була оприлюднена інформація про «багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень» із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний Ігор Гладковський — син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Ігор Гладковський разом зі своїми спільниками нібито втричі дорожче постачали на українські оборонні підприємства деталі до військової техніки, які були ввезені контрабандою з Росії.

 

Поделиться публикацией