ГЕНЕРАЛ КРИВОНОС ПРО ГАЛЬМУВАННЯ РОЗВИТКУ СИЛ БЕЗПІЛОТНИХ СИСТЕМ

Генерал Сергій Кривонос, заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України у 2019 – 2020 роках, перший заступник командувача Сил спеціальних операцій ЗС України у 2016 – 2019 роках, в інтерв’ю Security Talks на телеканалі Апостроф TV представив свою книжку про війну та розповів про своє бачення помилок військово-політичного керівництва України, зокрема у гальмуванні та змісту роботи нового роду військ Сили безпілотних систем.

Зокрема, на думку генерала, шлях створення та розвитку Сил безпілотних систем (СБС) задовгий та незрозумілий. СБС були створено ще в лютому 2024 року, однак занадто повільні дії щодо створення та розвитку їх Командування не дозволити в червні 2024 року казати про початок його роботи. Командувачу Сил безпілотних систем не підпорядкували жодної військової частини, нічого не відомо також і про стратегію та етапи розвитку нового роду військ ЗСУ, так само як і про забезпечення технікою. В червні ще не до кінця зрозуміло, як розподілятимуться рівні: тактичний, оперативний та стратегічний, та відповідно розпорядником якого рівня ресурсів і коштів буде командувач СБС. Досі не відомо, де будуть перетинатися повноваження СБС і СБУ та ГУР Міноборони у частині БАК, НРК, МРК.

Повну версію інтерв’ю з С. Кривоносом можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=nAEtNZq2eqg

Можливо, це саме той випадок, коли рекомендації та критика діють.

Бо вже через кілька днів, 26 червня президент Зеленський підписав указ, яким затвердив створення Сил безпілотних систем у структурі Збройних Сил. Відповідний указ №382/2024 опубліковано на сайті Офісу Президента України.

Окремий рід військ ЗСУ створили з метою нарощення спроможностей армії щодо використання безпілотних і роботизованих повітряних, морських та наземних систем.

Поделиться публикацией