ГЕНЕРАЛ КРИВОНОС ОЦІНИВ ТАКТИКУ ПРОТИВНИКА

Росіяни зараз дуже ефективно діють на фронті з погляду тактики та військового мистецтва, їхня недооцінка дуже дорого обійдеться як ЗСУ, так і країні в цілому, вважає генерал ЗСУ у запасі Сергій Кривонос. Загалом ЗС РФ шукають слабкі місця в обороні ЗСУ, а вже потім починають туди тиснути.

«Найбільша помилка на війні – недооцінка супротивника. А у ворога особовий склад досвідчений, навчений, мотивований відповідно до їхніх пропагандистських установок. Він має можливість перекидання на певні напрямки. Росіяни зараз як тала вода, яка промацує слабкі місця в українській греблі. І там, де будуть слабкі місця, прориватимуть. Що не склалося в одному місці, давайте спробуємо в іншому, вони не атакують у лоб Покровськ. Вони розуміють, що, вплутавшись у міські бої, вони точно не будуть у плюсах, це лише затягне ситуацію, як це було у Бахмуті чи Авдіївці. Тому для них краще змусити українців вийти з міста, щоби не потрапити в оточення. Вони досить правильно діють з огляду військової тактики та оперативного мистецтва, тому нам потрібно це визнавати», — сказав він в інтерв’ю Youtube каналу «Фабрика новин» 17 вересня.

Кривонос також визнав, що російська армія перевершує наших захисників у використанні БПЛА та артилерійських снарядів, ретельно вивчають та вдосконалюють досвід ЗСУ. Плюс не можна забувати проблеми української армії із резервами.

«Для нас важливим є розуміння деяких речей, які є слабкими, це кількість резервів, плюс панування ворога в повітрі, в тому числі можливості використання дронів різного значення. Вони не зупиняються, вивчають наш досвід, протидіють та йдуть уперед. Можна зробити і 2 млн дронів, але чи зможемо ми використати їх на певних ділянках? Також складна ситуація зараз і щодо артилерійських снарядів, особливо в прифронтовій смузі. За рахунок дронів противник веде активне полювання на будь-яку бронетехніку, будь-яку гармату або міномет у смузі від нуля до 8 км. Може будуть для нас ефективнішими гармати великого калібру з великою дальністю стрілянини, хоча їх у нас не так багато. Ми переконалися, що й у економічних моментах ми слабші. Вже працює не кількість людей, а насамперед якість», — констатував генерал.

Поделиться публикацией