ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ЗСУ СЬОГОДНІ НЕ ФІКСУЄ ПІДГОТОВКИ РФ ДО ВІДКРИТОГО ВІЙСЬКОВОГО КОНФЛІКТУ З УКРАЇНОЮ – ХОМЧАК

Генеральний штаб ЗСУ сьогодні не фіксує підготовки РФ до відкритого військового конфлікту з Україною, але загроза такого розвитку подій існує.

Про це 29 березня ц.р. повідомив Цензор.нет, посилаючись на головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака.

«На сході восьмий рік триває агресія Російської Федерації, і загроза відкритого нападу нікуди не поділася, починаючи з 2014 року. Чи є безпосередньо загроза, що завтра вранці ми прокинемося — і там буде війна? Сьогодні Генеральний штаб оцінює обстановку так, що завтра її НЕ буде. Тому що для цього повинні бути відповідні чинники, відповідні дії повинні відбутися з боку Російської Федерації, з боку Російської Федерації на території, тимчасово непідконтрольною нашої влади … Ми сьогодні не бачимо тих факторів, які повинні відбутися. Але, звичайно, загроза існує. І існує вона в першу чергу з тієї причини, що Росія не відмовилася від своїх планів «, — сказав Хомчак. Він зазначив, що ескалація на Донбасі відбувається періодично. Відразу після угоди про режим припинення вогню, про що вдалося домовитися в липні минулого року, на сході України фіксувалося до 50 обстрілів в місяць. Така тенденція спостерігалася в серпні і вересні. Читайте на «Цензор.НЕТ»: Слова Байдена про «Путіна-вбивці» дуже важливі для українців, які вмирають від російських куль, мін і снарядів, — Хомчак «Потім в наступні два місяці їх кількість зросла десь рази в два, до 90-100. І починаючи з грудня кількість обстрілів ще збільшилася. Ми кожен день аналізуємо ситуацію на всіх ділянках фронту. Вона багато з чим пов’язана. В основному ескалація на лінії зіткнення пов’язана з тим, що відбувається поза лінії зіткнення: це засідання Тристоронньої контактної групи, засідання «Нормандське четвірки», інші процеси, які відбуваються, політичні і дипломатичні. і Росія руками тих підрозділів, які знаходяться на лінії зіткнення на непідконтрольною території, маніпулює цими процесом … Там є залежність одного від другого. Це не так: раз стріляє — значить, завтра піде в наступ «, — сказав головнокомандувач ВСУ

Поделиться публикацией