РІШЕННЯ ПРО ВІДСТАВКУ КЕРІВНИЦТВА «УКРОБОРОНПРОМУ» УХВАЛЮЄ НЕ ПРЕМ’ЄР, А «ІНШІ ЛЮДИ» — РОМАН РОМАНОВ

Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов 27 грудня, коментуючи  заяву прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, який під час засідання уряду порадив йому написати заяву на звільнення через погане виконання своїх обов’язків,  заявив, що оцінка  роботи керівника державного концерну не знаходиться в компетенції прем’єра. Про це повідомляє УНН.

«Приймають рішення зовсім інші люди. Є людина, яка призначала, і тій людині приймати рішення про те, ефективні ми чи ні», — зазначив гендиректор «Укроборонпрому».

На питання журналістів, чи планує Романов писати заяву на звільнення, він відповів: «Все побачите».

Нагадаємо, причиною різких висловлювань Володимира Гройсмана на адресу керівника держконцерну стало невиконання доручення прем’єра щодо погашення заборгованності працівникам Миколаївського суднобудівного заводу.

За словами Романа  Романова, причиною заборгованості з виплати зарплати на Миколаївському суднобудівному заводі є відсутність замовлень більше 10 років і витрачання ресурсів на утримання недобудованого крейсера.

27 грудня агентство «Українські новини» з посиланням  на своє джерело повідомило, що Романов подав у відставку в листопаді 2017 року, ще до публічної критики з боку прем’єра і що заяву про відставку було погоджено з президентом України Петром Порошенко.

До речі, відповідно до українського законодавства, гендиректор ДК «Укроборонпром» призначається на посаду за поданням прем’єр-міністра України, а звільняється з посади Президентом України.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией