ГЕНДИРЕКТОР ДМИТРО ХАСАПОВ: В УКРАЇНІ «УКРСПЕЦСИСТЕМС» НЕ МАЄ КОНКУРЕНТІВ

«Усі вітчизняні виробники, які були конкурентами «Укрспецсистемс», стали нашими партнерами, тому що їх продукція може бути інтегрована в нашу інформаційну систему», – повідомив в інтерв’ю програмі «Security Talks» директор компанії «Укрспецсистемс» Дмитро Хасапов.

«Сьогодні наш флагманський продукт – це безпілотний авіаційний комплекс PD-2. Це нова розробка, яку ми зробили у 2021 році. Практична висота польоту – понад 4000 метрів, цифровий канал зв’язку із роботою до 200 км. Корисне навантаження до 7 кг. Ми поставляємо в комплекті цього комплексу гіростабілізовану платформу серії USG-400. Вона оснащена оптичною камерою денного бачення, тепловізійною камерою, лазерним далекоміром та блоком обробки операційних даних», – розповів в інтерв’ю Хасапов.

«Але найбільш цікаве в цьому комплексі – інформаційна система. Тому що сам БПЛА – це носій, а інформаційна система – це вже те, з чим ми працюємо на землі, і те, що нам видає результат незалежно від того, хто є експлуатантом. Наша система здатна виконувати дуже багато задач, і до неї можуть бути інтегровані безпілотними інших українських виробників», – підбив підсумки Хасапов.

Поделиться публикацией