ГЕНДИРЕКТОР ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ВИЗНАЧИВСЯ З ЗАСТУПНИКАМИ

Абромавічус призначив собі чотирьох заступників.

Про це 19 вересня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Заступником гендиректора держконцерну «Укроборонпром» з питань трансформацій став керуючий партнер рекрутингової компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар, закупівлями буде займатися Надія Бігун з ProZorro, фінансово-економічним блоком буде керувати працював у НБУ і «Укргазвидобування» Сергій Іванюта, а Олег Яковенко з досвідом роботи в Мінекономрозвитку очолить проектний офіс держконцерну. Відповідні накази про призначення гендиректор держконцерну Айварас Абромавічус підписав у четвер, 19 вересня.

Згідно з ними, Бондар очолить так званий Центр трансформацій, почне управління ефективністю і введе міжнародні стандарти корпоративного управління в держконцерні.

«Наше завдання в найкоротші терміни провести перетворення громіздкої структури в інноваційну, гнучку і сучасну компанію», — цитуэ його пресслужба.

Бігун, яка після посаді заступника директора ДП «Прозорро» займалася також централізацією закупівель «Укрпошти» та працювала заступником директора ДП «Медичні закупівлі України», буде впроваджувати прозорі процедури і політику закупівель та підвищувати їх ефективність за рахунок централізації потреб підприємств і впровадження категорійних стратегій. Сьогодні тільки вісім з 138 підприємств, що входять до складу «Укроборонпрому», проводять закупівлі через ProZorro, зазначається в повідомленні.

«Окремим фокусом роботи Бігуна стане імпортозаміщення товарів російського виробництва», – наголошується в релізі.

Призначення нових топ-менеджерів в концерні Абромавічус назвав «кінцем епохи мародерства» і підкреслив, що нова команда найближчим часом має розробити комплексну стратегію розвитку «Укроборонпрому», орієнтовану на збільшення обсягів виробництва та продажів продукції; провести кадровий і фінансовий аудити, інвентаризацію та оптимізації активів.

Поделиться публикацией