В ІНДІЇ ОЧІКУЮТЬ НАРОЩУВАННЯ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОЇ СПІВПРАЦІ З УКРАЇНОЮ – ПОСОЛ ІНДІЇ

Республіка Індія задоволена поточним рівнем двостороннього військово-технічної співпраці з Україною, та розраховує на його подальший розвиток, заявив посол Індії в Україні Партха Сатпатхі під час своєї прес-конференції в ІА «Інтерфакс-Україна«.

«Ми задоволені поточним рівнем співпраці і будемо його розвивати», – сказав глава індійської дипломатичної місії. Як зазначив дипломат, важливим фактором для розвитку двостороннього ВТС є в першу чергу досить привабливі ціна та якість української оборонної продукції.  «Це досить взаємовигідне співробітництво. Сподіваємося, що ця співпраця буде тільки зростати», – сказав Партха Сатпатхі.

Нагадаємо, що Індія є одним з ключових партнерів України у сфері військово-технічного співробітництва. Лише за останні 12 років обсяги експорту оборонної продукції українських підприємств до Республіки Індія перевищили суму 2 млрд дол. США.

З 2000 року у м. Делі працює офіційне представництво ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» в Республіці Індія, у 2018 друге офіційне представництво державного спецекспортеру було відкрито у м. Нашик.

Серед нових актуальних напрямків співпраці між країнами у сфері ВТС – постачання оборонних систем для гелікоптерів, проведення спільних науково-дослідних робіт, а також налагодження виробництва окремих авіаційних систем в Індії. Також компанія «Спецтехноекспорт»  братиме участь в тендерах на проведення спільної модернізації радарів П-18 та СТ-68, а також систем протиповітряної оборони ЗСУ-23-4 «Шилка», С-125 «Печора».

Поделиться публикацией