В ІНДІЇ ВІДКРИЛАСЬ ВИСТАВКА AERO INDIA-2021: УКРАЇНСЬКУ ДЕЛЕГАЦІЮ ОЧОЛЮЄ МІНІСТР ОБОРОНИ

3 лютого 2021 року в індійському місті Бангалор відкрилась 13-а Міжнародна виставка авіакосмічної та оборонної промисловості Aero India – 2021, яка триватиме до 5 лютого.

 

Як повідомив портал armyinform.com.ua, українська делегація, яку очолює міністр оборони України Андрій Таран, взяла участь в офіційному відкритті заходу. До її складу також увійшли Надзвичайний та Повноважний посол України в Індії Ігорь Поліха, генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв та заступник міністра стратегічних галузей промисловості Тарас Коваленко.

 

Україна представила на виставці натурний зразок. Фото ДК «Укроборонпром»

 

 

«Передусім хочемо віддати належне індійським партнерам, котрі в умовах глобального виклику, зуміли зробити можливим проведення такого масштабного заходу. Наша присутність тут є свідченням великого взаємного інтересу України та Індії до розвитку партнерських відносин у сфері авіації, космосу, оборонних технологій та виробництва озброєння», — зазначив Андрій Таран в коментарі для преси з приводу участі української делегації в заході.

 

Україна на 13-ій Міжнародній виставці авіакосмічної та оборонної промисловості Aero India — 2021 представлена навіть діючим зразком авіаційної техніки, повідомив  через Фейсбук-аккаунт Юрій Гусєв. Він зазначив, що делегація має щільний графік роботи на виставці, що має сприяти просуванню інтересів України на індійському ринку.

 

«Сьогодні маємо змогу ще раз переконатись у величезному потенціалі Індії в оборонній сфері. Тому у рамках виставки запланували насичену програму зустрічей, перемовин та контактів, як з офіційними особами, так і представниками державних та приватних компаній», — наголосив міністр оборони України.

 

Перемовини української делегації. Фото ДК «Укроборонпром»

 

Коментуючи можливості України у галузі авіації, Андрій Таран нагадав, що оборонне відомство вже розпочало реалізацію програми оновлення парку літаків сімейства «Ан». Перший контракт укладено у 2020-му році на постачання трьох літаків. У 2021-му році цю роботу планується продовжити.

 

Можливості українських підприємств стратегічних галузей демонструються в об’єднаній експозиції ДК «Укроборонпром» (ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», ДП «Антонов», ДП «ФЕД»).

 

Експозиція ДК «Укроборонпром»

Міжнародна виставка авіакосмічної та оборонної промисловості «Aero India» проводиться з 1996 року за підтримки Міністерства оборонної промисловості Уряду Індії. Цьогоріч у виставці беруть участь понад 600 індійських і іноземних компаній з 14-ти країн світу. Її відвідає близько 150 тисяч осіб.

Поделиться публикацией