В ЦДАКР МАЮТЬ СУМНІВ ЩОДО МОЖЛИВОСТІ ДК «УКРОБОРОНПРОМ» ВІДРАХУВАТИ У БЮДЖЕТ БЛИЗЬКО 3 МЛРД. ДОЛАРІВ ЗА ОСТАННІЙ РІК

В Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) висловили сумнів щодо можливості ДК «Укроборонпром» відрахувати у бюджет близько 3 мільярдів доларів США за останній рік.

Зокрема, таку думку висловили співробітники ЦДАКР за запит інформаційного агентства «Оборонно-промисловий кур’єр» 5 листопада ц.р.  відносно відповідної заяви першого заступника генерального директора ДК «Укроборонпром» Сергія Омельченка в ефірі «5 каналу» в програмі «Інформаційний вечір» (29 жовтня).

Зокрема, в аналітичному центрі зазначають, що річний рівень торгівлі зброєю з іноземними країнами нині не може перевищувати 1,5 мільярди доларів США, а навіть рекордний рік збройної торгівлі – 2009-й, — приніс близько 2 мільярдів доларів. У свою чергу, обсяг державного оборонного замовлення не  перевищував 18 мільярдів гривень, що складає не більше 650 мільйонів доларів. То ж, підсумовують у ЦДАКР, у найкращому випадку обсяги виробництва державного концерну у доларовому вимірі могли трохи перевищити 2 мільярди доларів.

Поделиться публикацией