В УРЯДІ ДОСІ НЕМАЄ ВІЦЕ-ПРЕМ’ЄРА З ПИТАНЬ ПРОМИСЛОВОСТІ ТА ОПК

У сучасних країнах інженерні кадри, маючи навички практичного втілення наукових розробок у реальну економіку, наближаються до рівня вчених. Разом вони починають формувати майбутній потужний інтелектуальний клас нового постіндустріального суспільства. Україна з її можливостями має шанс претендувати на гідне місце серед країн-лідерів цього процесу. Це стверджують у статті «Майбутнє країни – в руках інженерів», розміщеної на сайті Державного космічного агентства України,  радник голови ДКАУ Едуард Кузнєцов  та перший віце-президент НАН України Володимир Горбулін.

На думку авторів, щоб вчасно і якісно підготуватися до цих змін, вже сьогодні потрібно змінити менталітет багатьох керівників усіх рівнів влади та інших управлінських структур у бік науково-технічного прогресу, розвитку й модернізації сучасного промислового виробництва та системи освіти молоді.

Для ефективного використання вітчизняного інтелектуального потенціалу потрібна державна науково-технічна політика країни, модернізація промисловості, будівництво промислових підприємств нового типу, які будуть випускати високотехнологічну, конкурентоздатну продукцію світового рівня, наголошують у своїй статті науковці.

Вони акцентують увагу на тому, що сьогодні в державі немає міністерства промислової політики, в уряді немає віце-прем’єра з питань промисловості та оборонно-промислового комплексу. Фахівці-професіонали в управлінських структурах замінюються сучасними «кризовими менеджерами» з «креативними» підходами до вирішення навіть простих проблем.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией