В «УКРОБОРОНПРОМІ» ПРЕЗЕНТУВАЛИ КОНЦЕПЦІЮ СТВОРЕННЯ ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВИХ ІНДУСТРІАЛЬНИХ ПАРКІВ

На зустрічі з керівництвом Державного концерну «Укроборонпром» віцепрем’єр-міністр  міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський ознайомився з презентацією концепції створення оборонно-промислових індустріальних парків у місті Києві.

Про це віцепрем’єр-міністр написав на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Згідно із запропонованими планами, передбачається оптимізація розміщення виробничих цехів, ліній та обладнання оборонних підприємств з метою забезпечення ефективного процесу виробництва та розвитку вітчизняної оборонної промисловості. Виробники як державні, так, за бажанням, і приватні зможуть спільно використовувати офісні та адміністративні будівлі, конструкторські бюро, лабораторії, виставкові майданчики, інші інноваційні та соціальні об’єкти на окремих територіях», — зазначив Олег Уруський.

Під час дискусії віцепрем’єр-міністр обговорив із керівництвом Концерну механізми залучення майбутнього Державного фонду підтримки оборонної промисловості до фінансування реалізації запропонованої концепції.

За його словами, ідея створення індустріальних технологічних парків не нова.

«Доволі позитивний досвід у цьому питанні мають багато держав, серед яких наш найближчий сусід — Туреччина. У країні активно використовують технологічні та індустріальні парки, зокрема в оборонно-промисловому напрямі, як один із основних інструментів сприяння соціально-економічному розвитку. Приміром, у турецькому індустріальному парку TÜBİTAK на 8 гектарах розташовано високотехнологічні виробництва, стартапи, інкубатори, завдяки яким здійснюється розвиток підприємств», — повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України.

 

Поделиться публикацией