В УКРОБОРОНПРОМІ ВИЗНАЧИЛИСЯ ІЗ ПРІОРИТЕТНИМИ НАПРЯМКАМИ РОЗРОБОК ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

В державному концерні «Укроборонпром» визначилися із пріоритетними напрямками розробок військової техніки.

Про це ІА «ОПК» повідомив представник держконцерну.

Зокрема, за словами співбесідника, розробки відбуватимуться за  напрямками: бронетехніка, авіаційна техніка, морська техніка та спеціальна техніка.

Так, представник держконцерну повідомив, що у галуззі бронетехніки одним із перспективних напрямків буде розробка самохідного протитанкового комплексу на базі «Дозор-Б». «Фактично – це має бути вбивця танків», — зазначив він. Крім того, будуть різноманітні розробки бойової машини піхоти різних версій, а також, навіть, безекіпажний бронеавтомобіль.

Говорячи про авіаційну техніку співбесідник зазначив, що суттєво розширюється розробки безпілотної авіаційної техніки, зокрема, він не виключив доведення до серійного зразку БАК «Горлиця», який останній раз демонструвався ще у 2017 році та був створений за власні кошти ДП «Антонов».

Говорячи про військово-морську техніку, одним із вагомих напрямків розробок, представник ДК «Укроборопром» назвав реанімацію будівництва українського корвету проекту № 58250, який буде  добудовано як фрегат.

«Зараз Міноборони ініційована програма добудови національного корвета по-новому переформатованому і доопрацьованого проекту. За своїм водотоннажності і можливостями, корвети проекту № 58250 ближче до кораблям, які зараз класифікуються в окремий суб-клас — багатофункціональні фрегати ближньої морської зони. Тому є варіант внести відповідні зміни в «Володимир Великий» і отримати заміну фрегату «Гетьман Сагайдачний», який знаходиться в експлуатації вже 27 років», — заявив нещодавно профільний заступник міністра оборони України Олександр Миронюк.

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией