В УКРАЇНІ У ПРИНЦИПІ ДЕЩО ВИКРИВЛЕНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ПИТАННЯ ТАЄМНОСТІ — ЗАСТУПНИЦЯ МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ СВІТЛАНА ПАНАІОТІДІ

В Україні у принципі дещо викривлене ставлення до питання таємності. Чому, наприклад, не відкрити інформацію про плани більшості закупівель без деталізацій, обсяги та звіти про виконання замовлень?

Про це в інтерв’ю Цензор.нет повідомила заступниця міністра економіки з питань оборони та безпеки Світлана Панаіотіді.

«Ми не говоримо про розкриття інформації про наукові розробки, наприклад, або про тактико-технічні характеристики зразків ОіВТ», — додала вона.

Зокрема, співбесідниця повідомила, що залишаться також обмеження щодо певних закупівель, розкриття інформації про які, особливо в умовах воєнної агресії та обмежень деяких країн стосовно ВТС з Україною, може завдати шкоди національній безпеці України. Але все утаємничене – викликає питання щодо механізмів здійснення громадського контролю за використання коштів платників податків.

«Безумовно, зміни будуть впиратись у важливий і необхідний крок – внесення змін до Закону України «Про державну таємницю». Нам потрібна класифікація закупівель. І це буде непростий процес із залученням і СБУ, і Служби зовнішньої розвідки, і МЗС. І ось ця зміна буде дуже важливим моментом реформування процесів», — підсумувала С. Панаіотіді.

 

Поделиться публикацией