В УКРАЇНІ СТВОРЯТЬ НАВЧАЛЬНИЙ ЦЕНТР РОЗВІДКИ

В центрі готуватимуться не лише фахівці окремих військових спеціальностей, а й підрозділи в цілому В Україні завершено підготовчий етап створення навчального центру військової розвідки на базі 49-го окремого навчального розвідувального батальйону.

Про це 30 липня повідомили у прес-службі Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ).

«Завершено підготовчий етап реформування 49-го окремого навчального розвідувального батальйону у навчальний центр розвідки. Після набуття повної готовності навчальний центр буде здатний проводити підготовку розвідувальних підрозділів до батальйону включно», — йдеться у повідомленні.

За інформацією ГУР МОУ, головною відмінністю підготовки особового складу у навчальному центрі порівняно із навчальними військовими частинами полягає в тому, що в центрі готуватимуться не лише фахівці окремих військових спеціальностей, а й підрозділи в цілому. «Початку практичного створення навчального центру передувала кропітка робота із всебічного вивчення відповідного досвіду збройних сил провідних країн світу та реального опробування їхніх навчальних програм у військових частинах та підрозділах розвідки ЗС України.

Після цього розпочалася практична фаза, яка складатиметься з декількох етапів, по завершенню яких центр поступово набуватиме спроможностей з підготовки розвідувальних відділень та взводів, згодом – розвідувальних рот відповідно. Наприкінці останнього етапу центр має бути готовим здійснювати підготовку розвідувального батальйону у повному складі. Кінцева мета створення центру полягає у якісно новому вдосконаленні підготовки військових частин та підрозділів розвідки до виконання завдань за призначенням», — пояснили у відомстві. На сьогодні, зауважили у ГУР МОУ, створено комфортні умови для проживання, харчування, побуту та дозвілля особового складу, побудовано сучасні навчальні класи та електронні тири для підготовки фахівців різних розвідувальних спеціальностей, які оснащено новітнім технічним обладнанням.

Поделиться публикацией