В УКРАЇНІ РОЗРОБЛЕНО ШОЛОМ ДОПОВНЕНОЇ РЕАЛЬНОСТІ

Українська компанія LimpidArmor представила свою інноваційну систему доповненої реальності для бронетехніки – Land Platform Modernization Kit. Третя версія вітчизняної розробки дозволяє оператору, за допомогою спеціального шолома, бачити все, що відбувається назовні броньованої машини в он-лайн режимі, телеметрію всіх систем, статуси завдання, цілі, а також інтерактивні підказки розміщення дружніх та ворожих одиниць. Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Нова система складається з восьми телекамер з оптичною стабілізацією, які розташовані на корпусі машини й дають огляд на 360 градусів, а також спеціального шолома доповненої реальності. Завдяки унікальному програмному забезпеченню, відео з зовнішніх камер особливим чином «склеюється» в режимі реального часу та дає оператору єдину та якісну картинку. Додатково, Land Platform Modernization Kit здатна виводити на внутрішній екран шолома інформацію з систем транспортного засобу, а також різноманітні інтерактивні підказки. Система дозволяє підключатися до СУО бойової машини або приймати дані з БПЛА. До того ж розробка вже пройшла бойове тестування весною цього року на танковому полігоні «Десна».

«Наша розробка – це не просто шолом доповненої реальності, що дозволяє операторам танків бачити на екрані AR-окулярів Microsoft HoloLens повну панораму того, що відбувається назовні броньованої машини, а отже, краще від ворога володіти ситуацією на полі бою. Ми пропонуємо комплексне рішення, здатне візуалізувати практично всі процеси, пов’язані з керуванням і обміном інформацією між операторами наземного транспорту, а також зменшити витрати від «дружнього» вогню», – розповів Михайло Гречухін, CEO LimpidArmor.

Варто відзначити, що нова розробка може встановлюватися не тільки на будь-який тип бойових машин, а й на цивільний транспорт. Крім того, продукт LimpidArmor відповідає стандартам НАТО, а сама компанія має членство в робочій групі при технічному комітеті альянсу з питань стандартизації систем доповненої реальності для наземних платформ.

«Наш прототип не тільки був створений у відповідності з натівськими вимогами, ба більше – ми беремо участь в експертній групі, на яку покладені функції розробки цих стандартів», – підкреслила Ольга Дмитрук, Стратегічний директор LimpidArmor.

Нагадаємо, LimpidArmor Inc. є українським стартапом з головним офісом у Каліфорнії та філією в Києві. Компанія спеціалізується на віртуальній та доповненій реальності, робототехніці, штучному інтелекті та аналізі даних. Її засновником являється український підприємець та ветеран АТО – Михайло Гречухін.

 

Поделиться публикацией