В УКРАЇНІ РОЗРОБИЛИ НОВИЙ НРК ДЛЯ ЗНЕШКОДЖЕННЯ ПРОТИПІХОТНИХ МІН

Українські розробники компанії Temerland представили та провели випробування роботизованої платформи «Саламандра» для розмінування територій та знешкодження протипіхотних мін. Роботизована платформа допоможе як для гуманітарних, військово-саперних робіт, так і для розчищення територій від протипіхотних мін.

Комплекс «Саламандра» має чотири колеса та управляється оператором, який знаходиться на безпечній відстані. Попереду роботизованої платформи кріпиться протимінна система, яка повторює вигини ландшафту та активує протипіхотні міни.

«Саламандра» створена як бюджетна платформа, яка може використовуватися одноразово як дрон-камікадзе. Платформу також можна використовувати як витратний матеріал для розмінування території від протипіхотних мін.

Українська приватна компанія Temerland вже багато років займається розробкою безпілотних роботизованих комплексів та модернізацією транспортних засобів у безпілотні наземні комплекси. Раніше компанія представила концепцію невеликої платформи «Залізна гусениця», яка також здатна займатися розмінуванням. Розробники заявили, що «Залізна гусениця» здатна тягнути візок з боєкомплектом, медикаментами або візок із пораненими та займатися підривом позицій противника. «Платформа «Залізна гусениця» може використовуватися як камікадзе і безшумно доставляти вибухівку в тил ворога і вибухнути там», — розповіли в компанії.

Поделиться публикацией