В УКРАЇНІ ПРОЙШЛИ МАСШТАБНІ НАВЧАННЯ БІЛЯ КРИМУ

Масштабні навчання Збройних сил України пройшли біля адміністративного кордону з окупованим Кримом.

Про це повідомив Мілітарний, посилаючись на Командування об’єднаних сил.

До навчань залучили наземні, повітряні та морські угрупування військ. Під час маневрів військові відпрацювали взаємодію при веденні бою та швидкої зміни обстановки.

За словами командувача Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва, за легендою маневрів підрозділи розвідки за кілька десятків кілометрів від узбережжя виявили корабельно-катерну групу умовного противника, що провела тактичне розгортання та наближається до місць висадки морського десанту. Умовний противник мав намір зайняти опорні пункти українських підрозділів і забезпечити висадку другої хвилі морського десанту.

“Маневри, що відбулися на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, не лише продемонстрували особисту високу польову та морську навченість військовослужбовців, а й вдосконалили практичні навички командирів діяти в умовах, які максимально наближені до бойових”, – йдеться у повідомленні

У відповідь на дії умовного противника за сигналом тривоги були підняті всі задіяні у навчаннях сили.

“Першого удару умовному противнику завдали екіпажі гелікоптерів, які послідовно нанесли вогневе ураження кораблям ворожого десанту та створили сприятливі умови підрозділам десантно-штурмових військ за підтримки бронетранспортерів зайняти оборону вздовж берегової смуги”, – розповів Наєв.

Завершили тактико-спеціальні навчання маневри малих броньованих артилерійських катерів.

Поделиться публикацией