В УКРАЇНІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ ВИРОБНИЦТВО БРОНЕТРАНСПОРТЕРІВ (ВІДЕО)

Виробництво вітчизняних бронетранспортерів БТР-4 попри російське широкомасштабне вторгнення продовжується. Про це в сюжеті розповів ведучий Армія TV молодший лейтенант Сергій Ліпко.

У відео йдеться, що бронетранспортер 56-ї окремої Маріупольської мотопіхотної бригади виготовлений у 2023 році. Воїни 56 бригади ЗСУ при веденні бойових дій застосовують бронетранспортери БТР-4Е. “Найголовніше, що виробництво БТР-4 “Буцефал”, українського, продовжується досі”, – сказав Сергій Ліпко у сюжеті. Вітчизняний бронетранспортер був розроблений у середині 2000-х років і з 2014 року постачається на озброєння Сил оборони України. “Ця машина на якій ми сьогодні їздили, стріляли – 2023 року народження”, – додав він.

Штатне озброєння машини – це бойовий модуль БМ-7 “Парус”, на якому 30 мм автоматична гармата, 30 мм автоматичний гранатомет та 7,62 танковий кулемет. Броня бойової машини дозволяє тримати калібр 12,7 мм по колу та 14,5 мм в лобову проєкцію. Для протидії кумулятивним боєприпасам бронетранспортер штатно обладнається протикумулятивними решітками, які встановлюються чи знімають в залежності від завдання.

Щодо ходових характеристик, то заявлено, що по-трасі БТР-4 може розганятися до 110 км/годину, а на плаву – до 10 км/годину. Для ходу по воді встановлено два гвинтових рушія.

Поделиться публикацией