В УКРАЇНІ ПОРУШИЛИ КРИМІНАЛЬНУ СПРАВУ ПРОТИ ПОСАДОВЦІВ РОСІЙСЬКИХ КОМПАНІЙ ЗА ПІДРОБКУ СЕРТИФІКАТІВ АН-124

Національна поліція України порушила кримінальне провадження щодо посадових осіб “Росавіації” і групи “Волга-Дніпро” (РФ) за підробку сертифікатів льотної придатності літаків Ан-124-100 “Руслан”, повідомляє юридична фірма “Ільяшев і Партнери” , що захищає інтереси держпідприємства “Антонов”.

“17 липня 2018 року Національною поліцією України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення .. за фактом зловживання службовим становищем та підробки документів при продовженні льотної придатності літаків Ан-124-100 “Руслан” посадовими особами “Росавіації” і німецької компанії AMTES GmbH, що входить до групи компаній “Волга-Дніпро”, – повідомили в прес-службі юрфірми.

У ній уточнили, що йдеться про кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.364 КК України – зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

У юрфірмі нагадали, що правоохоронні органи за заявою ДП “Антонов” як власника сертифіката типу літака розслідують факт сертифікації “Росавіації” компанії AMTES GmbH як розробника модифікації літака Ан-124-100 і видачу додаткового сертифіката на зміну типової конструкції “Підтримка льотної придатності щодо підтвердження ресурсу і терміну служби”.

У результаті незаконних дій “Росавіації” і AMTES GmbH літакам Ан-124-100, експлуатантом яких є авіакомпанія “Волга-Дніпро” (РФ), було продовжено льотну придатність, що ставить під загрозу безпечну експлуатацію цих літаків, наголошується в релізі.

“ДП “Антонов” відповідальним за збереження конструктивної цілісності типової конструкції всього наявного парку літаків “АН” протягом усього терміну їх експлуатації”, – пояснив старший партнер юрфірми “Ільяшев і Партнери” Роман Марченко.

За його словами, на держпідприємстві впевнені, що жодна компанія у світі, окрім “Антонова”, не має належного досвіду підтримки льотної придатності літака такого класу в умовах інтенсивної експлуатації протягом тривалого часу.

“Ми сподіваємося, що всі причетні до продовження ресурсів “Русланів” в обхід “Антонова” бдуть вже протягом найближчого часу притягнуті до кримінальної відповідальності та оголошені в розшук за лінією Інтерполу”, – наголосив Р.Марченко.

interfax.com.ua

Поделиться публикацией