В УКРАЇНІ МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ МІНІСТР З ПИТАНЬ ОБОРОННО-ПРОМИСЛОВОЇ ПОЛІТИКИ

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов пропонує запровадити посаду віцепрем’єр-міністра – міністра з питань оборонно-промислової політики. Таку пропозицію він вніс під час наради з представниками найбільших підприємств авіаційної галузі.

Про це 22 травня повідомляє пресслужба РНБО в Facebook.

«На думку представників авіаційної галузі, Державний концерн «Укроборонпром» показав недостатню ефективність в управлінні державними авіаційними підприємствами, а поспішна корпоратизація окремих підприємств без урахування принципів державної військово-промислової політики може призвести до негативних наслідків. Важливим у цьому контексті є забезпечення підприємств державним замовленням, збереження трудових колективів та залучення інвестицій у новітні вітчизняні розробки», – зазначили в РНБО.

Торкаючись питання реформування ДК «Укроборонпром»,  Секретар РНБО застеріг від непродуманих рішень і наголосив на необхідності збереження унікального національного виробництва, наукової бази та кваліфікованих кадрів.

Олексій Данілов також наголосив на необхідності розробки довгострокової державної авіаційної програми та забезпеченні вітчизняних підприємств державними замовленнями.

Поделиться публикацией