В УКРАЇНІ ДО КІНЦЯ 2019 ЗБУДУЮТЬ 10 СУЧАСНИХ СКЛАДІВ БОЄПРИПАСІВ — ПОЛТОРАК

При цьому міністр зазначив, що довжина загального периметра всіх основних арсеналів ЗСУ становить понад 100 км, і зараз забезпечити надійну охорону складів «дуже складно», оскільки, при периметрі складу або бази в 12-18 км способів влаштувати там диверсію «дуже багато».

 

 

За його словами, ніхто з військових зараз не хоче йти на посади начальників арсеналів, оскільки в нинішніх умовах і при тому рівні фінансування, який доступний, забезпечити їх якісну охорону «дуже і дуже складно».

Як зазначив керівник оборонного відомства, проблему можна вирішити лише системно — створюючи закриті підземні сховища із залізобетону.

«Таке будівництво на трьох основних арсеналах, які ми вибрали, йде. Триває перекидання і розосередження основних типів боєприпасів», — сказав він.

«До Нового року буде завершено будівництво до 10 потужних нових об’єктів, які витримують на 1 кв. м вибух п’яти тонн тротилового еквівалента. Це потужні сховища яким навряд щось може загрожувати», — повідомив міністр обороні України.

Також він додав, що нові сховища будуть обладнані дуже доброю системою охорони як внутрішньої, так й зовнішнього периметра.

«Але таку роботу дуже складно зробити по-швидкому, і тому зараз ми здійснюємо інші заходи для забезпечення надійності», — сказав Полторак, нагадавши про припинення недавніх провокацій.

Поделиться публикацией