В УКРАЇНІ БУДЕ ТРЕТІЙ ЗА ВЕЛИЧИНОЮ ВЕРТОЛІТНИЙ ПАРК В ЄВРОПІ – АВАКОВ

Перші два вертольоти прибудуть в Україну вже 19 грудня 2018 року, а вся система буде повністю укомплектована до 2021 року.

Про це інформує Censor.net 10 грудня ц.р. із посиланням на повідомлення  глави МВС Арсена Авакова під час робочої поїздки до Мюнхена.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наголосив, що в Україні буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після Німеччини та Франції.

«Вертольоти будуть у ДСНС, прикордонників, поліції і Нацгвардії. Вони будуть виконувати профільні задачі – ліквідація пожеж, контроль кордону, пошук злочинців та зниклих осіб. Але, у випадку виникнення якоїсь надзвичайної ситуації, наприклад, пожежі, будуть працювати всі разом», — зазначив очільник МВС

Аваков зазначив, що зараз по всій країні будуються пункти базування, ангари і вся необхідна інфраструктура, а у Кременчуці готуватимуть пілотів для системи авіаційної безпеки МВС.

«До створюваної системи додаються ще вертольоти Мі-8, які у нас є, і у нас буде третій за величиною вертолітний парк у Європі, після німців та французів. Таким чином, ми стаємо в один ряд з європейськими колегами за якістю», — сказав Арсен Аваков.

Поделиться публикацией