В США СТВОРИЛИ ППО МАЛОЇ ДАЛЬНОСТІ НОВОГО ПОКОЛІННЯ

14 жовтня 2024 Арлінгтоні (США) відкрилася військова виставка AUSA, однією з новинок якої буде нова зенітна ракета від компанії Lockheed Martin. Про це повідомляє Janes.

Мова йде про проект Next Generation Short Range Interceptor (NGSRI), який американська армія ініціювала у минулому році для створення заміни для Stinger. Конкурентом Lockheed Martin виступає інший оборонний гігант — компанія Raytheon.

Західні журналісти з’ясували, що нову ракету вже протестували у військах у цьому році. У 2025-му очікують проходження льотних випробувань.

Також повідомлялось, що весь проєкт мають завершити до 2026 року, а почати малосерійне виробництво ракети планують у 2026-2027 роках.

Серед вимог до нової зброї — можливість запуску з існуючих пускових. При цьому у порівнянні зі звичайною ракетою Stinger перспективна ракета повинна мати більшу швидкість, кращу стійкість до завад та більш ефективно вражати безпілотники.

Також відомо, що для нової розробки буде створено пускові наступного покоління, які повинні використовувати «‎сучасні цифрові технології»‎.

Поделиться публикацией