В СТИСЛІ ТЕРМІНИ НЕОБХІДНО ПЕРЕЙТИ ДО ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНОЇ, ПРОФЕСІЙНОЇ АРМІЇ – Ю.ТИМОШЕНКО

Від вертикально інтегрованої безвідповідальності, яка є сьогодні, і пережитків кріпацтва належить в стислі терміни перейти до мобільної, високотехнологічної, добре підготовленої  та озброєної, професійної армії. Вона має бути побудована на делегуванні повноважень і на справедливій мотивації бійців і командирів.

Таку думку висловила Юлія Тимошенко 30 жовтня ц.р. під час виступу  на національному форумі «Нова Стратегія Миру та Безпеки».

«На мій погляд в умовах війни фінансування  ЗСУ і пріоритетних розробок в галузі озброєнь має складати мінімум 3% ВВП. Це дасть надію на правильне та всеохоплююче фінансування», —  додала вона.

Також Ю. Тимошенко наголосила на тому, що має бути проведена реформа Збройних сил України прямо на марші, яка глибоко зачіпає законодавчі основи побудови армії, а також всю систему військового управління і прийняття рішень.  Необхідно привести до нормального стану законодавчу базу застосування Збройних сил України, яка була повністю понівечена

«Проблему Збройних сил України пов’язанні не лише з рівнем фінансування та невідповідності армії стандартам НАТО. Основа сильної армії – це повага солдата до командира та довіра солдата до командира. До кінця року з армії підуть близько 30 тисяч професійних воїнів. Проблема не лише рівні грошового забезпечення, а й в ставленні. Третина офіцерів збираються покинути ряди Збройних сил бо не бачать для себе надійної перспективи на військовій службі», — підсумувала Ю. Тимошенко.

 

Поделиться публикацией