В РФ НАЛЯКАНІ МОДЕРНІЗОВАНИМИ АМЕРИКАНСЬКИМИ РАКЕТАМИ

В РФ вважають, що нові озброєння США спрямовані у першу чергу проти російського флоту.

Про це 27 грудня ц.р. повідомив портал ZN,UA посилаючись на РІА Новини.

Зокрема, повідомляють, що Росія під загрозою з боку новітнього морського ракетного озброєння США, насамперед — модернізованих крилатих ракет «Томагавк»,

«Що стосується погроз на морських напрямках, вони дійсно наростають. Це пов’язано з появою нових ударних систем підводного і надводного базування, насамперед у США. Мова йде про останні модифікації крилатих ракет Tomahawk з поліпшеними тактико-технічними характеристиками. Носіями цих ракет є есмінці ВМС США з керованою ракетною зброєю, а також атомні багатоцільові підводні човни», — повідомив фахівець.

Автор матеріалу впевнений в тому, що Великобританія і Франція, які мають власні підводні стратегічні ядерні сили, здійснюють спільне ядерне планування під егідою США, метою якого є Росія.

Противагою планам США і союзників по НАТО експерт бачить, зокрема, підводні ракетоносці класу «Борей», оснащені міжконтинентальними балістичними ракетами «Булава», а також крилаті ракети морського базування «Калібр», які, на його думку, дозволять протистояти «західній загрозі».

Раніше стало відомо, що протикорабельні крилаті ракети «Онікс» та «Калібр», на які у російському військово-морському флоті покладають великі надії, абсолютно недоцільні на підводних човнах, так як демаскують їх після першого ж пострілу.

У грудні минулого року активність підводних човнів РФ у Середземному морі й Атлантичному океані була найвищою з часів «холодної війни», що викликало занепокоєння у країн-членів Альянсу. У зв’язку з цим у НАТО заявили про готовність створити командний штаб, який координуватиме роботу Альянсу в Атлантиці та логістику в Європі.

Поделиться публикацией