В РФ ЗА ОСТАННІ ЧОТИРИ РОКИ В 10 РАЗІВ ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ІННОВАЦІЙНИХ РОЗРОБОК ДЛЯ АРМІЇ

У Росії за останні чотири роки в 10 разів зросла кількість інноваційних розробок, відібраних для реалізації в інтересах збройних сил країни.

Про це повідомив «Военно-промышленный курьер» із посиланням на заступника міністра оборони РФ генерала армії Павла Попова. Зокрема, генерал заявив про це під час підведення підсумків на засіданні комісії військового відомства за інноваційними проектами і технологіями.

Він зазначив, що в поточному році велася активна робота зі спрощення механізмів і скорочення термінів впровадження передових розробок, які виконуються підприємствами в ініціативному порядку. Розроблено і введено в дію нормативні документи Міноборони РФ щодо організації процесу відкриття ініціативних робіт.

У зв’язку з цим, зазначив він, в рамках роботи комісії набувають особливої ​​значущості проведення військово-технічних експериментів з відпрацюванням перспективних технологій, а також підтвердженням характеристик перспективних зразків військової і спеціальної техніки, розроблених організаціями в ініціативному порядку. Генерал констатував, що в 2020 році організовано проведення двох військово-технічних експериментів в інтересах ВМФ і ВКС, а також здійснено апробації інноваційних розробок в рамках стратегічного вчений «Кавказ-2020».

«Однією з основних майданчиків з проведення військово-технічних експериментів і апробації результатів інноваційних проектів став Військовий інноваційний технополіс «ЕРА», — сказав Попов, який звернув увагу на збільшення кількості ініціативних розробок, відібраних для реалізації в інтересах збройних сил країни.

 

Поделиться публикацией