В РУМУНІЇ БУЛИ РОЗГОРНУТІ АМЕРИКАНСЬКІ РОЗВІДУВАЛЬНО-УДАРНІ БЕЗПІЛОТНІ АПАРАТИ MQ-9 REAPER

І без того напружена обстановка в регіоні Чорного моря загострилася у зв’язку з початком військових навчань «Захисник Європи 2020», в яких беруть участь десять держав, включаючи Румунію.

Про це 5 лютого ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Зокрема, в рамках цих навчань, що проходять під загальним керівництвом США і спрямованих, насамперед, проти Калінінграда, російського анклаву в Прибалтиці, в Румунії були розгорнуті американські розвідувально-ударні безпілотні апарати MQ-9 Reaper, які отримали сумну популярність завдяки участі в операції зі знищення іранського генерала Касема Сулеймані.

«Присутність стратегічного авіапідрозділу Пентагону і ЦРУ на чорноморському узбережжі поруч з російським кордоном аж ніяк не сприяє підтримці регіональної безпеки. Скоріше мова йде про розгортання наступальних озброєнь, які використовувалися при вбивстві високопоставлених представників країн-супротивників, і воно покликане чинити додатковий тиск на Росію. Той факт, що американські дрони розгорнуті в Румунії, демонструє, що ця колишня країна Варшавського договору охоче готова вийти за рамки своїх безпосередніх обов’язків як члена НАТО і перетворитися в найважливіший плацдарм для чинення тиску на Росію», — йдеться в повідомленні.

Поделиться публикацией