В РОСІЇ НЕСПОДІВАНО ПОМЕР ОЧІЛЬНИК ГРУ

В Росії несподівано помер начальник Головного управління Генерального штабу Збройних сил (ГРУ ГШ ЗС РФ) генерал-полковник Ігор Коробов, повідомляє «Медуза» з посиланням на офіційне повідомлення Міністерства оборони Росії.

 

Генералу Коробову було 62 роки. В офіційному повідомленні щодо причини смерті голови пов’язаного із безліччю скандалів відомства йдеться про тяжку хворобу Коробова.

 

Генерал-полковник Коробов починав службу ще у Збройних силах СРСР, де служив з 1973 року. Починаючи з 1985 року, він працює у військовій розвідці, через 31 рік, у 2016 році, його призначають головою ГРУ.

 

Коробов очолив відомство після загадкової смерті попереднього начальника Ігоря Сергуна, який, згідно офіційної версії, несподівано помер у себе вдома у Підмосков’ї від серцевого нападу 3 січня 2016 року. Однак, якщо вірити даним американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, його смерть настала зовсім у інший день, з інших причин, і не у Підмосков’ї, а в Лівані.

 

У 2018 році ГРУ виявилося в центрі ряду скандалів, найгучнішим з яких було отруєння у Великобританії Сергія і Юлії Скрипалів.

 

Нагадаємо, 5 березня в британському Солсбері з сильним отруєнням був госпіталізований російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль і його донька. Через деякий час були госпіталізовані кілька співробітників екстрених служб, які працювали на місці події.

 

За даними слідства, проти Скрипалів була використана нервовопаралітична речовина «Новачок» російського виробництва.

 

У вересні британські правоохоронці оприлюднили дані про двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів – Руслана Боширова й Олексія Петрова. Незабаром група Bellingcat повідомила, що встановила реальну особу «Боширова». За даними розслідувачів, ним є полковник ГРУ Генштабу ЗС РФ Анатолій Чепіга.

 

8 жовтня Bellingcat опублікувала доповідь, присвячену «Петрову» — військовому медику ГРУ Олександрві Мишкіну.

Поделиться публикацией