В РЕЗУЛЬТАТІ НАРОЩУВАННЯ РОСІЄЮ ВІЙСЬК НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ ЇХ ЧИСЕЛЬНІСТЬ ЗА КІЛЬКА ДНІВ МАЄ ПОДВОЇТИСЯ

Заступник керівника Офісу президента Роман Машовець заявив, що в результаті нарощування Росією військ на кордоні з Україною їх чисельність за кілька днів має подвоїтися.

Про це 13 квітня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на прес-службу Офісу президента

Машовець сказав про це на зустрічі з послом Швеції в Україні Тобіасом Тібергом, на якій йшлося про погіршення ситуації на сході України і поблизу її кордону і можливі шляхи стримування російської агресії. Точного числа він не привів.

Машовець підкреслив важливість скоординованих дій на міжнародному рівні щодо недопущення ескалації ситуації і залучення Росії до відповідальності за її військові дії.

«Якщо Росія відмовиться від пропозицій розумних рішень, то ми і все міжнародне співтовариство чітко побачить, хто винен в дестабілізації ситуації», — сказав він.

Заступник голови ОП подякував Швеції «за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, яку вона надає на постійній основі», і готовність Швеції до обговорення шляхів поліпшення стану безпеки в Європі.

Раніше повідомлялося про те, що Норвегія закликала Росію знизити напругу на кордоні з Україною. Адміністрація президента США Джо Байдена стежить за ситуацією в Україні — держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив під час телефонної розмови з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом нарощування Росією військової потужності уздовж кордонів України і в окупованому Криму.

 

Поделиться публикацией