В ПОЛЬЩІ СТАРТУВАВ 27 МІЖНАРОДНИЙ САЛОН ОБОРОННОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Це один з трьох найбільших у світі заходів оборонного виробнцитва; цьогоріч у ньому беруть участь понад 600 фірм з усього світу, зокрема, 13 – з України. Про це повідомляє Upmp.news  посиланням на Польське радіо.

У місті Кєльце у Свєнтокшиському воєводстві 3.09.2019 стартував один з трьох найбільших у світі заходів в виробництві озброєння – 27-ий Міжнародний салон оборонної промисловості (MSPO). В урочистому відкритті ярмарку взяли участь, зокрема, президент Польщі Анджей Дуда, міністр оборони Маріуш Блащак та посол США у Польщі Джорджетт Мосбахер.

 

Фото: PAP/Rafał Guz

У цьогорічному ярмарку в Кєльцях участь американців і техніки, що має армія США, буде особливо багатою. США організовують цьогоріч національну виставку. Родзинкою американської експозиції має бути презентація повнорозмірної моделі багатоцільового винищувача п’ятого покоління F-35A Lighting II, придбанням якого цікавиться Польща.

Фото: PAP/Rafał Guz

Велику частину Міжнародного салону займе також виставка збройних сил Польщі. Свою окрему виставку польська армія організовує удвадцяте. Ще до офіційного відкриття, за участі міністра оборони Польщі, відбулася презентація проекту «Borsuk». Це програма, що має замінити зношені бойові машини піхоти (БМП), які польські сухопутні війська використовують уже декілька десятків років, сучасною гусеничною платформою.

Фото: PAP/Rafał Guz

Наступник БМП – це повністю польський продукт, а основне його озброєння – це безпілотна вежа, інтегрована з протитанковими ракетами Spike, якою нині обладнані бронетранспортери Rosomak.

Фото: PAP/Rafał Guz

 

Фото: PAP/Rafał Guz

Міжнародний салон оборонної промисловості завершиться у п’ятницю. Як і у попередні роки, 7-8 вересня ярмарок відкриють для широкої публіки. Уперше під час відкритих днів гості зможуть побачити американську техніку та озброєння. Дотепер публіка могла відвідати у вихідні тільки виставку польського війська.

Загалом цьогоріч у Кєльцях свою продукцію представлять понад 600 фірм із 31 країни. Половина учасників – це іноземні фірми. Серед інших, на MSPO цьогоріч будуть представлені 13 підприємств з України.

Поделиться публикацией