В ОДЕСІ ВІДРЕМОНТУВАЛИ ТА МОДЕРНІЗУВАЛИ ЛІТАК L-39

В Одесі відремонтували та модернізували перший та останній на цей рік навчально-тренувальний літак L-39 для Повітряних Сил ЗСУ.

Про це 2 грудня ц.р. повідомив портал Мілітарний, посилаючись на «Думская».

Повідомляється, що цьогоріч роботи проводять лише на одному борту через несвоєчасно затверджене державне оборонне замовлення.

Випробувальні польоти L-39 з бортовим номером «01» розпочались сьогодні і у повітря літак піднявся о 10:41.

Польот тривав годину і після чого літак приземлився на злітно-посадковій смузі одеського аеропорту, де і розташоване ДП «Одеський авіаційний завод».

За попередніми планами на 2022 рік підприємство має відремонтувати чотири навчально-тренувальних літака L-39 для Повітряних Сил ЗСУ.

Ще розглядається питання по ремонту декількох навчально-бойових «ельок» у версії ZA (L-39ZA) для Військово-повітряних сил Болгарії.

Проте чи реалізуються ці плани поки не відомо і тому поки заводчани очікують представників Повітряних Сил ЗСУ, що прийматимуть єдиний на цей рік літак.

Аеро L-39 Albatros  –навчально-тренувальний та навчально-тренувальний літак, чеського виробництва, що перебуває на озброєнні у ряді країн, в тому числі і України.

Упродовж 2021 року Командування Повітряних Сил ЗСУ у декілька тендерів замовило ремонт семи двигунів АІ-25ТЛШ, які використовуються на літаках L-39:

Ще цього року Міноборони Литви планує передати Україні легкий штурмовик L-39ZA зі складу національних Повітряних сил.

Наказом командувача ЗС Литви у квітні цього року літак було визнано непридатним для використання через несправність двигуна.

 

Поделиться публикацией