В ОАЕ ЗАЦІКАВИЛИСЬ УКРАЇНСЬКИМИ БЕЗПІЛОТНИКАМИ

З 25 по 27 лютого ц.р. державна компанія «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром», в ході спеціалізованої виставки UMEX-2018 представила ринку ОАЕ українські розробки безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє Defense Express з посиланням на прес-службу ДП ДГЗП «СпецТехноЕкспорт».
Цьогоріч на українському стенді були вперше продемонстровані одразу дві розробки: тактичний безпілотник PD-1AF з вертикальним злетом від компанії «Укрспецсистемс» та БПЛА-камікадзе «RAM» від компанії «Оборонні електронні технології». Також були представлені оновлені безпілотники «Спектатор» від ВАТ «Меридіан», «Обсервер-С» від компанії «Def-C», квадрокоптер PC-1 та системи гідростабілізації від компанії «Укрспецсистемс», система протидії ворожим БПЛА «Буковель-міні» від компанії «Проксимус».
Великий інтерес до української оборонної промисловості підтверджено низкою проведених зустрічей та переговорів в українському павільйоні з вищим керівництвом ОАЕ. Так, з українськими розробками детально ознайомилися спадкоємний принц Абу Дабі, заступник Верховного Головнокомандуючого ЗС ОАЕ шейх Мохаммед Аль Нах’ян, Віце-прем’р міністр ОАЕ, Міністр внутрішніх справ шейх Саіф Аль Нах’ян, Державний міністр з питань оборони ОАЕ Мохаммед Аль Боварді, Начальник Генштабу ЗС ОАЕ Генерал-лейтенант Мохаммед Аль Ромейсі, Командувач Сухопутних військ ОАЕ Генерал лейтенант Салех Аль Амері.

З вищим керівництвом ОАЕ було обговорено питання налагодження співпраці з поставки українських систем БПЛА та засобів протидії, а також питання спільного їх виробництва на території ОАЕ. Також, в ході виставки вдалося провести ряд переговорів з потенційними замовниками із Королівства Саудівська Аравія, Алжиру, Кувейту, Марокко, Індонезії.
Павло Барбул, директор компанії «Спецтехноекспорт», з цього приводу зазначив: «Вище керівництво ОАЕ підтвердило, що найбільшою перевагою українських систем є те, що наші системи вже постачаються до різних оборонних відомств нашої держави та отримали позитивні відгуки від їх використання. Досягнуті домовленості показали, що робота наших розробників не є марною та неприбутковою. Якісний та готовий до застосування продукт завжди цікавий партнерам на міжнародному ринку оборонних технологій».
Українські компанії також зацікавлені у тісній співпраці з ОАЕ. Ринок лише безпілотних літальних апаратів країн РСАДПЗ, за середніми оцінками, сягне 1,5 млрд США до 2022 року. А загалом протягом 2018-2024 темпи щорічного зростання ринку БПЛА в країнах Близького Сходу прогнозується на рівні 30%. Оборонні БПЛА забезпечуватимуть найбільшу частку цього зростання, оскільки збройні сили все частіше використовують такі системи для своїх цілей.
ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» стало першим в Україні підприємством оборонного сектору, що ініціювало та підтримало чисельні проекти з розробки та виробництва багатоцільових безпілотних літальних систем.

 

Поделиться публикацией