В МЕЖАХ ДОЗ 2021 НА СЬОГОДНІ УКЛАДЕНО КОНТРАКТІВ НА ПОНАД 16 МЛРД ГРН, ЩО СТАНОВИТЬ МАЙЖЕ 61 % ВІД ЗАГАЛЬНОГО ОБСЯГУ — О. УРУСЬКИЙ

Реформа ОПК і стратегічних галузей промисловості України зрушила з мертвої точки. Попереду ще багато роботи. Серед пріоритетних завдань на короткострокову перспективу — організація закупівель ОВТ за новими правилами і твердження цільових науково-технічних програм розвитку космічної галузі та авіаційної промисловості.

Про це написав у статті для агентства Укрінформ віце-прем’єр-міністр України — міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

 

За його словами, Мінстратегпром націлений на реформу української оборонної та авіакосмічної промисловості та виведення її на новий якісний рівень в контексті створення сучасного виробничого процесу, належних умов праці для громадян і якісної продукції, яка відповідатиме найкращим світовим стандартам, в тому числі стандартам НАТО. Цілком досяжною метою є налагодження повного циклу виробництва зразків озброєння, військової і авіакосмічної техніки для забезпечення Збройних Сил та інших силових структур України всім необхідним для вирішення завдань безпеки і оборони нашої держави і закріплення його в промисловому пулі провідних країн світу.

О. Уруський також зазначив наступне:

«Урядом було вжито всіх необхідних проекти постанов, розроблені Мінстратегпромом, щодо імплементації прийнятого в 2020 році Закону України «Про оборонні закупівлі», який докорінно змінює принципи організації і проведення закупівель для потреб оборони. З метою забезпечення перехідного періоду виконання оборонного замовлення на 2020-2021 рр. в поточному році продовжено дію урядової постанови 2011 № 464 «Питання державного оборонного замовлення (ДОЗ). Загальний обсяг фінансування оборонного замовлення на 2021 рік становить понад 27 млрд грн. Станом на сьогодні замовниками укладені нові і пролонговані перехідні державні контракти на суму понад 16 млрд грн (або майже 61 відсоток від загального обсягу фінансування, передбаченого ДОЗ 2021). Планування оборонних закупівель на 2022, 2023 і 2024 роки, починаючи з 31 березня 2021 року, вже відбувається відповідно до Закону України «Про оборонні закупівлі».

Також вживаються відповідні заходи для створення електронного реєстру учасників відбору і виконавців державних контрактів. Уже в серпні 2021 року виробники і замовники зможуть укладати контракти за новою процедурою, передбаченою ЗУ «Про оборонні закупівлі»».

Поделиться публикацией