ВІЙСЬКОВІ США ПОЧАЛИ ОТРИМУВАТИ МОДЕРНІЗОВАНІ ВЕРСІЇ ОСНОВНОГО БОЙОВОГО ТАНКА

Військові США почали отримувати модернізовані версії основного бойового танка M1A2 SEP v3 Abrams (М1А2С).

Про це 31 травня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на сторінку 3-ї бронетанкової бригади США.

M1A2 SEP v3 (М1А2С) є модернізованою версією основного бойового танка M1A2 Abrams, що знаходиться на озброєнні армії США, пропонуючи покращений захист і живучість.

Нова версія танка почала надходити до 3-ї бронетанкової бригади США, 1-ї кавалерійської дивізії.

Модернізація охоплює встановлення новітнього комплексу засобів радіозв’язку JTRS (Joint Tactical Radio System), що дозволяє підтримувати радіозв’язок з усіма елементами та бойовими одиницями перспективної бойової бригадної групи

Встановлення вдосконаленої системи вироблення і розподілу електроенергії між бортовими системами танка.

Використання вдосконаленої технології конструктивно змінних блоків з метою підвищення ефективності техобслуговування і ремонту танків.

Встановлення новітнього варіанту комплексу засобів захисту від саморобних вибухових пристроїв з дистанційним управлінням (Counter Remote Control Improvised Explosive Device Electronic Warfare V3).

Модернізація системи управління вогнем, до складу якої включається апаратура ADL для ведення вогню з використанням двох типів пострілів – багатоцільового ХМ1147 (Advanced Multi-Purpose) з програмованим детонатором і бронебійного підкаліберного Advanced Kinetic Energy.

Встановлення модифікованого комплексу активного захисту Rafael Trophy HV.

Контракт армії США від грудня 2017 року включає модернізацію протягом кількох років 435 танків М1А1 до M1A2 SEPv3 (М1А2С).

Поделиться публикацией