ВІЙСЬКОВІ МОБІЛЬНІ ШПИТАЛІ В ЗОНІ ООС ГОТОВІ ДО МОЖЛИВОГО ПОШИРЕННЯ COVID-19

Військові мобільні шпиталі, розташовані в зоні ООС готові до можливого поширення коронавірусу.

Про це 22 квітня ц.р. повідомив «Укрінформ», посилаючись на пресцентр штабу ООС.

«На контрольно-пропускному пункті одного з таких госпіталів у Маріуполі всі проходять температурний контроль. Якщо температура тіла в когось виявиться більшою від норми, його оглядатимуть у спеціальному відділенні та у разі потреби ізолюють. Далі − тестування на наявність коронавірусу», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у лікувальному закладі функціонує спеціальне приміщення з бокс-ізоляторами для хворих на ГРЗ з населених пунктів, де офіційно зареєстровані випадки Covid-19.

У разі перебування хворого в такому ізоляторі щодня проводиться дезінфекція приміщення та обробка всіх поверхонь.

Цілком готове приймати тяжких хворих і реанімаційне відділення шпиталю. Воно забезпечене приладами штучної вентиляції легень, кисневими концентраторами для екстрених виїздів до хворих, апаратами спостереження стану пацієнтів тощо.

Загалом у госпіталі тридцять ліжок із боксами для ізоляції хворих на ГРЗ, а також підготовлене обсерваційне відділення ще на 70 місць. У разі потреби в лікувальному закладі є можливість розгорнути додатково 150 ліжок для обсервації пацієнтів.

«Персонал маріупольського шпиталю, як і решти військових мобільних госпіталів активно готується до можливого поширення коронавірусу та бере участь у регулярних тренуваннях щодо організації роботи в умовах суворого протиепідемічного режиму», — наголошують у штабі ООС.

Поделиться публикацией