ВІЙСЬКОВІ БАЗИ ГРУЗІЇ ПРИВЕДУТЬ ДО ЄДИНОГО СТАНДАРТУ США І НАТО

Всі військові бази Грузії будуть влаштовані за єдиним стандартом, як в США і інших країнах НАТО.

Про це повідомив портал 9 червня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на заяву міністра оборони країни Іраклій Гарібашвілі в ефірі телекомпанії «Плітраньюз».

«Мій підхід полягає в наступному — за моїм дорученням, всі бази абсолютно будуть влаштовані за єдиним стандартом так само, як в Сполучених Штатах Америки. Якщо ви підете в будь-яку іншу країну, де розташовані американські бази, і побачите американську базу, а потім подивіться, як влаштована база в Америці, вони один в один влаштовані за одним стандартом. Ми взяли ті ж стандарти, як є в американській армії, в інших провідних країнах НАТО, і ми робимо ці бази за єдиним стандартом, щоб вони не залежали від примх будь-якого міністра або керівника генштабу », — заявив Гарібашвілі.

За його словами, на момент, коли він зайняв пост міністра оборони у вересні 2019 року, ситуація з точки зору військової інфраструктури була важкою. Гарібашвілі зазначає, що інфраструктура завжди була однією з головних проблем грузинської армії, так як на протязі багатьох років, як в роки правління «Грузинської мрії», так і ще раніше, якість проведених робіт в цій сфері було «абсолютно неприйнятною».

«Головне тут те, що тоді відбувався фрагментарний підхід. Вони могли вибрати будь-яку з баз, зробити її, щоб було наочно. Низька якість виявилося в тому, що майже через 2-3 роки нам довелося знову ремонтувати бази і казарми », — зазначив міністр оборони Грузії.

За планами на поточний рік, повідомив Гарібашвілі, Міноборони Грузії витратить на покупку озброєння від 100 до 120 млн ларі (близько $ 33- $ 43 млн).

Міністр також заявив, що на базі тбіліського авіаційного заводу є всі необхідні ресурси для виробництва і подальшого експорту штурмовиків Су-25.

«У нас сьогодні є абсолютно всі ресурси, технічні, інтелектуальні або людські, щоб самим, своїми силами ремонтувати, відновлювати Су-25, випускати, виробляти нові і продавати», — зазначив він.

За словами глави Міноборони Грузії, вже розпочато роботу над питанням виробництва в Грузії гранатометів, гранат і ракет, що відповідають стандартам НАТО.

«Це поточний процес, це досить складний проект, він буде довгостроковим. Я обов’язково це зроблю. Це повинен бути повний цикл виробництва боєприпасів », — заявив Гарібашвілі.

 

Поделиться публикацией