ВІЙСЬКОВІ АЕРОДРОМИ ВЖЕ ОТРИМУЮТЬ ВІТЧИЗНЯНЕ СВІТЛОСИГНАЛЬНЕ ОБЛАДНАННЯ

Вітчизняна система світлосигнального обладнання «Фотон» успішно завершила державні випробування та вже встановлена на трьох військових аеродромах. Про це18січня ц.р. повідомив «Український мілітарний портал» , посилаючись на  прес-службу Міністерства оборони України

Новинка вже була випробувана і на міжнародних навчаннях “Чисте небо – 2018”, що відбувались у жовтні 2018-го року.

Тоді закордонні колеги відзначили ефективність нової системи, що поки є єдиною у світі повністю виготовленою із світлодіодних ламп.

Під нове обладнання вже розпочалась підготовка льотчиків-курсантів, для чого були створені нові посібники, які вже направлені до військових навчальних закладів у Харкові та Василькові.

«Для того, аби курсанти готувались до роботи із новим обладнанням, ми підготували відповідні книги із усіма нюансами та розрахунками «Фотону», — коментує провідний спеціаліст командування Повітряних Сил Збройних Сил України Володимир Манаєнков.

« Ці посібники вже направили до навчальних закладів Харкова та Василькова, де готують відповідних фахівців. На сучасному етапі технічного розвитку світлосигнальних систем, «Фотон» — найперспективніший варіант. Система дозволяє льотчику візуально бачити летовище на відстань за сорок кілометрів. При цьому комплекс є ще й досить мобільним», — підсумував він.

Нині планується поставка комплектів обладнання ще й в частини армійської авіації.

Також на військових аеродромах вже розгорнули три десятки прожекторних станцій українського виробництва.

 

Поделиться публикацией