ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНА ДОПОМОГА УКРАЇНІ ВІД КРАЇН ЄВРОПИ ЗНИЖУЄТЬСЯ – POLITIKO

Військово-технічна підтримка України з боку Європи поступово знижується з квітня, а в липні країни Європи взагалі не надали Україні нових «військових обіцянок».

Про це 17 серпня повідомило видання Politico з посиланням на дані Кільського інституту світової економіки.

Згідно з новими даними, протягом усього липня шість найбільших країн Європи не давали Україні жодних нових військових зобов’язань – це перший такий місяць після вторгнення Росії в лютому. При цьому, зобов’язання Європи щодо військової допомоги Україні мають тенденцію до зниження з кінця квітня.

«Незважаючи на те, що війна вступила в критичну фазу, нові ініціативи з надання допомоги вичерпалися», – заявив голова української групи інституту Крістоф Требеш.

Проте видання зазначає, що союзники минулого тижня в Копенгагені взяли зобов’язання з військової допомоги Україні на 1,5 мільярда євро. Требеш заявив, що сума «мізерна в порівнянні з тим, про що домовлялися на попередніх конференціях».

Це ілюструє думку, яку неодноразово висловлювали українські військові чиновники та політики: що великі європейські держави не встигають за військовою допомогою, що надходить від Великобританії, Польщі та США. Військові спеціалісти та деякі члени Європейського парламенту останнім часом все частіше повторюють цю тезу.

Поделиться публикацией