ВІЙСЬКОВО-МОРСЬКА АВІАЦІЯ УКРАЇНИ ОТРИМАЄ БАГАТОЦІЛЬОВИЙ ГЕЛІКОПТЕР КА-226

Український військово-морський флот отримає багатоцільовий гелікоптер Ка-226, заявив український підприємець та волонтер Даулет Бейсембаєв.

Таку інформацію розповсюдив 8 грудня Національний Промисловий Портал, з посиланням на defence-blog.com.
“Українська військово-морська авіація отримає новий гелікоптер Ка-226, який не літав майже 9 років і постійно зберігався в ангарі Львівського авіаремонтного заводу, – сказав Даулет Бейсембаєв.
Ка-226 (серійний номер 02-03, номер ’41 жовтий ‘) був замовлений урядом кілька років тому.
У вересні 2007 року Міністерство з надзвичайних ситуацій України (з 2012 року – Державна служба України з надзвичайних ситуацій) підписала контракт на постачання гелікоптера Ка-226 з українською компанією “Гелаксис”, яка у свою чергу замовила гелікоптер до через компанію Cantek Trading Inc. (Канада). Але в 2011 році компанія “Gelaxis” оголосила про банкрутство та не дотримала умов договору, а гелікоптер був заарештований.
Після 2014 року ініціативна група волонтерів, очолювана Даулетом, намагалася повернути гелікоптер Ка-226 на службу. Вони запропонували передати гелікоптер до української військово-морської авіації, яка експлуатує подібні гелікоптери Ка-27 з коаксіальним ротором.
За словами Даулета Бейсембаєва, гелікоптер Ка-226 може збільшити можливості української військово-морської авіації, яка втратила більшу частину свого авіаційного флоту під час російської окупації Криму.
Ка-226 – це легкий гелікоптер з з двигуном Rolls-Royce M250. Цей гелікоптер був розроблений як для військових, так і для цивільних замовників. Україна отримала санітарну версію гелікоптера, обладнану системою для перевезення поранених, та обладнана кисневиими балонами та медичним обладнанням.

Поделиться публикацией