ВІЙСЬКОВА ДОПОМОГА США УКРАЇНІ СТАЄ НЕДОСТАТНЬОЮ — ЕКСПЕРТ

У армії України немає особливої потреби в зарубіжних озброєння на кшталт протитанкових комплексів або стрілецької зброї. Збройні сили потребують дорогої зброї, зокрема кораблі, авіацію і ППО. Тому коштів, що виділяються Америкою, не вистачить на серйозне посилення.

Про це 26 грудня ц.р. повыдомив військовий експерт Михайло Жирохов в коментарі сайту «Сьогодні».

Зокрема, він зазначає, що розміри допомоги, яку нам надають США, вже не задовольняють запити України. За його словами, поставки ж дійсно потрібних озброєнь обійдуться дуже дорого.

«Справа в тому, що за останні роки потреби армії у відносно недорогому озброєнні задоволені. І тепер потрібні набагато більші кошти – на дороге озброєння. Наприклад, на переоснащення протиповітряних сил. Також у нас велика проблема з вертольотами, з літаками, велика проблема з флотом. За сухопутним військам – там більш-менш нормально з озброєнням. Ті ж Javelin були потрібні більше як психологічної підтримки. Якщо брати досвід війни на Донбасі, наші «Стугни» і «Корсари» не менше ефективні. Що потрібно для Сухопутних військ – так це знаряддя НАТОвського калібру. Але на це теж потрібні дуже великі кошти», – пояснив експерт.

У США зробили заяву про військову допомогу Україні

Як повідомляли новини «Сьогодні», 17 грудня Сенат США схвалив військовий бюджет і санкції проти «Північного потоку – 2», який вже підписав американський президент. До цього і Палата представників Конгресу США підтримала законопроект про оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік, в якому закладено в тому числі 300 млн доларів допомоги Україні.

Раніше в Конгресі США розповідали, яку військову допомогу отримає Україна в найближчі роки . Конгресмен-демократ і член комітету Палати представників США з питань збройних сил Джон Гараменді зазначив, що під час свого візиту в Міноборони України детально обговорив з українським міністром, які види обладнання та інші види підтримки потрібні військовим ВСУ.

Поделиться публикацией