ВІЙСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ ПОЛЬЩІ СКЛАДАТИМУТЬ 53 ТИС. ЧОЛ.

Війська територіальної оборони це сьогодні самий швидко зростаючий вид збройних сил Польщі. В даний час вони нараховують 17 тис. чоловік і складаються в основному з добровольців. В їх структурі 2,9 тис. професійних військовослужбовців, які зайняті організацією курсу підготовки.

Про це повідомляють ЗМІ Польщі.

За задумом керівництва оборонного відомства запланувало сформувати 17 бригад Військ територіальної оборони загальною чисельністю 53 тис. чоловік. До кінця 2019 року в підрозділах територіальної оборони повинні вже проходити службу близько 25-35 тис.

 

За деякими даними, бажаючих вступити до лав військ Війська територіальної оборони досить багато. Звичайно ж, в деяких районах країни, особливо там, де вже є регулярні військові частини, їх менше, але це не заважає в цілому організації системи підтримки військових навичок цивільного населення.

 

Офіційно сили Війська територіальної оборони призначені для підтримки регулярних військ в разі військових дій в місцях їх проживання. На практиці мова йде про добре організованих і навчених формуваннях з широким спектром завдань, в тому числі боротьба з розвідувально-диверсійними групами в зоні відповідальності; забезпечення безпеки перекидання сил і засобів регулярних збройних сил Польщі до району оперативного застосування, охорона об’єктів інфраструктури, пошуково-рятувальні операції, а також ведення партизанської війни.

 

Цікаво, що територіальним планується залучити і до операцій в такій сфері як кіберпростір. Саме таким чином, Військо Польське сподівається задіяти IT-фахівців, оскільки не має можливості запропонувати їм в діючих збройних силах більш вигідні умови і хороші зарплати в порівнянні з IT-кампаніями. До слова, для держави утримувати війська Війська територіальної оборони набагато дешевше, ніж регулярну армію.

 

Як відомо, вступивши до лав Війська територіальної оборони, немає необхідності залишати основну роботу. Добровольці залучаються на навчання з регулярними військами тільки у вихідні дні. Крім того, ці «військові ігри» щомісяця оплачуються державою.

Поделиться публикацией