ВІД ТРЕНАЖЕРІВ ДО ЗРК «БУК-М1» ВІДМОВИЛИСЯ

У зв’язку зі скороченням видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг, Повітряні Сили ЗС України відмовились від закупівлі комплексів мультимедійних тренажерів обслуг ЗРК «Бук-М1».

Про це 26 липня ц.р. повідомляє Ukrainian Military Pages .

Ці комплекси мали надійти до 96-а Київська зенітна ракетна бригада, яка і провела торги з закупівлі комплексів мультимедійних тренажерів обслуг дивізіону ЗРК «Бук-М1».

Планувалося придбати комплекси для навчання обслуг самохідної вогневої установки (СВУ) 9А310М1 за 3,2 млн грн, пункту бойового управління (ПБУ) 9С470М1 за 2,125 млн, станції виявлення цілей (СВЦ) 9С18М1 за 532 тис, а також комплекс моделювання бойової обстановки та відтворення єдиного інформаційного простору для навчання обслуг дивізіону за 2,137 млн.

Весь цей комплекс дозволяв би проводити тренування всіх розрахунків в єдиному інформаційному просторі.

Сьогодні, 25 липня, оприлюднений протокол засідання тендерного комітету військової частини А2860 (96-а зенітна ракетна бригада) щодо відміни всіх чотирьох торгів в зв’язку зі скороченням видатків на здійснення закупівлі товарів, робіт і послуг.

Варто також зауважити, що зенітний ракетний комплекс «Бук-М1» на озброєнні зазначеної частини не перебуває (або принаймні не перебував раніше). Водночас за місцем бригади розташований 41-й навчально-тренувальний центр Повітряних Сил ЗС України.

Поделиться публикацией