ВІДХИЛЕННЯМ МЕНШЕ МЕТРА: ВИСОКОТОЧНІ АВІАБОМБИ MAM-L ДЛЯ УДАРНИХ ДРОНІВ BAYRAKTAR TB2

Оперативно-тактичні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2, які 20 березня успішно пройшли випробування в небі України, озброєні високоточними авіабомбами MAM-L від турецької компанії Roketsan. Ці та інші високоточні боєприпаси були закуплені разом із партією ударних дронів для українського війська.
Повідомляє «Укроборонпром».

MAM-L (Smart Micro Munition) спеціальний легкий керований боєприпас, розроблений для ударних дронів. Ця бомба оснащена високоточною системою наведення по лазерному променю та здійснює планерний політ до цілі. Система наведення боєприпасу дозволяє влучати з похибкою не більше одного метра.

 

Бойову ефективність MAM-L вже було доведено під час застосування Bayraktar TB2 Збройними силами Турецької Республіки. Як довів досвід турецької армії, високоточне наведення боєприпасу та відносно невелика бойова частина, дозволяє використовувати MAM-L проти противника, який прикривається цивільними об‘єктами, без ризику для мирного населення.

Нагадаємо, Bayraktar TB2 оснащений надпотужною оптичною станцією з тепловізором, завдяки якій оператори Bayraktar TB2 мають можливість відслідковувати противника навіть на значній глибині ворожих позицій та отримувати точні координати цілі у режимі реального часу. Ця інформація дозволяє оперативно наносити удари високоточним озброєнням, зокрема сучасним українськими ракетами «Нептун» та «Вільха».

Bayraktar TB2, який виготовляється турецькою компанією Baykar Makina, може знаходиться у повітрі протягом 24 годин з максимальною швидкістю 110 км/год. Він оснащений системою автоматичного зльоту та посадки, що значно спрощує його експлуатацію. При цьому управління безпілотником здійснюється через закриті канали зв‘язку, які надійно захищені від зовнішнього втручання та мають ефективний захист від засобів радіоелектронної боротьби.

Поделиться публикацией