ВТРАТА ПІДПРИЄМСТВА «КВАНТ» БУДЕ ДУЖЕ БОЛІСНОЮ — ЕКСПЕРТ

Може статися ситуація, коли на місці величезного підприємства «Квант» буде реалізовуватися інвестиційний проект з побудови якогось житлового або розважального комплексу. А в умовах війни для України це було б дуже болісно. Таку думку висловив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння, військовий експерт Валентин Бадрак у другій частині інтерв’ю «Апострофу» 10 вересня ц.р.
В Бадрак додав, можливо, це було б непогано, якщо б це було абсолютно непрацююче підприємство. Але якщо є кілька працюючих сегментів, то чому б, наприклад, на одному підприємстві не створити якийсь центр працюючих підприємств?
«Поєднати їх в одному місці, провівши реструктуризацію, акціонування. Грубо кажучи, залишити виробничі лінії і КБ того, що працює на оборону, а все інше реалізовувати. Але це повинні бути чіткі, продумані рішення, хтось повинен за це відповідати. Та ж наглядова рада повинна це контролювати», — вважає експерт.
«Наскільки я знаю, Національний антикорупційний комітет працює над цим питанням. Та їх попередній висновок – що складаються умови для корупції. На щастя, НАКО підключений до проведення аудиту, наскільки я знаю, веде роботу з наглядовою радою і безпосередньо з главою наглядової ради «Укроборонпрому» Михайлом Згуровським. Я думаю, якщо цю ситуацію зробити повністю прозорою для всіх структур, то захистити ці підприємства цілком реально. І навпаки, якщо ситуацію повністю відпустити, то ми можемо втратити якісь сегменти. А в умовах війни для України це було б дуже болісно», — наголосив директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння.

Поделиться публикацией