ВР УКРАЇНИ ВНЕСЛА ЗМІНИ ДО ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО НАЦІОНАЛЬНУ БЕЗПЕКУ УКРАЇНИ»

4 березня Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про національну безпеку України»

Про це 4 березня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Парламент ухвалив президентський законопроєкт про внесення змін до Закону України «Про національну безпеку України» щодо зміни термінів набрання чинності положень стосовно Головнокомандувача Збройних Сил України, Генерального штабу Збройних Сил України, видів і окремих родів військ з 2021-го на 2020 рік.

Законом у підпунктах 2 і 3 пункту 1 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про національну безпеку України» слова і цифри «з 1 січня 2021 року» замінити словами і цифрами «з 1 березня 2020 року».

Цей законопроєкт Президент подав як невідкладний у зв’язку з необхідністю забезпечення реалізації оборонної реформи, потребою вирішення завдань щодо упровадження нової системи керівництва та управління силами оборони з метою побудови Збройних Сил України за стандартами НАТО вже у 2020 році. Таке рішення парламентарів націлене на завершення у Збройних Силах України організаційних заходів, спрямованих на трансформацію органів військового управління всіх рівнів, а також запровадження окремих посад Головнокомандувача Збройних Сил України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

Поделиться публикацией