ВОЄННИЙ СТАН ЗАПРОВАДЖУЄТЬСЯ У 10 ОБЛАСТЯХ УКРАЇНИ

Воєнний стан терміном на 30 днів введено у 10 областях України: у Донецькій, Луганській, Вінницькій, Харківській, Сумській, Чернігівській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Одеській областях, а також у внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Президент Порошенко запевнив, що права громадян будуть обмежені лише у разі російського вторгнення.

Офіційний портал Верховної ради України оприлюднив текст прийнятого 276 голосами парламентарів Закону про затвердження Указу Президента України «Про запровадження воєнного стану в Україні» №9338. Текст доступний на сайт Верховної Ради України.

«Відповідно До пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України, статті 5 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Верховна Рада України постановляє:

  1. Затвердити Указ Президента України від 26 листопада 2018 року № 393 «Про введення воєнного стану в Україні» з таким застереженням: воєнний стан запроваджується у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України в Азово-Керченської акваторії.
  2. У період дії воєнного стану, запровадженного зазначеним Указом Президента України, часткова мобілізація оголошується Президентом України у терміни та в обсягах згідно з загрозами для національної безпеки і оборони України.
  3. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування», — зазначено в документі.
Поделиться публикацией