ВМС США УСПІШНО ВИПРОБУВАЛИ «ВБИВЦЮ» РОСІЙСЬКИХ С-400

Військово-морські сили (ВМС) США провели перше бойове випробування надзвукової протирадіолокацій ракети AGM-88G Advanced Anti-Radiation Guided Missile-Extended Range (AARGM-ER), призначеної для знищення систем протиракетної оборони противника.

Про це 5 серпня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости», посилаючись на американське видання The Drive.

У публікації наголошується, що в ході тестів ракета, раніше названа вбивцею російських зенітних ракетних систем С-400 «Тріумф», «досягла всіх цілей, поставлених для даного випробування». Видання зазначає, що AGM-88G AARGM-ER запускалася 19 липня 2021 року зі літака F / A-18E / F Super Hornet біля тихоокеанського узбережжя морського полігону Пойнт-Мугу.

За словами капітана Алекс Дутко, яке відбулося випробування являє собою «важливий крок на шляху до забезпечення флоту найсучаснішою системою озброєння для боротьби з країнами, що розвиваються погрозами класу» земля-повітря «». Відзначається, що проведені тести дозволили підтвердити правильність конструкторських рішень, використаних при створенні ракети. У компанії Northrop Grumman, що відповідає за розробку даного зброї, заявили, що випробування AGM-88G AARGM-ER йдуть з випередженням на три місяці.

У травні ВМС США вперше випробували цю ракету. В ході тестів винищувач F / A-18E Super Hornet переносив прототип AGM-88G AARGM-ER. Вперше піднялася в повітря ракета не запускалася. Метою випробувань названа перевірка спільної роботи систем літака і ракети.

AGM-88G AARGM-ER створюється з 2015 року. Ухвалення на озброєння планується в 2023 році. Ракета оснащена самонавідною головкою з інерційної і глобальної (із супутників) навігаційними сиcтемах, а також інфрачервоним датчиком. Від діючої AGM-88E High-speed Anti-Radiation Missile (HARM) зброя відрізняється компактним корпусом, великими дальністю і швидкістю, а також новими двигуном, бойовою частиною і керуючими елементами.

Поделиться публикацией