ВМС ПОКАЗАЛИ ВІДРЕМОНТОВАНИЙ МБАК «НІКОПОЛЬ»

Відремонтований МБАК «Нікополь» (Р176) повернувся до місця постійної дислокації та готовий до виконання бойових завдань.

Про це 14 червня ц.р.повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на Бриз МО України.

У листопаді 2019 року Росія повернула України малий броньований артилерійський катер розграбованим і катер потребував ремонтних робіт та відновлення систем.

На катері замінили зовнішню обшивку підводної частини, відремонтовано гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, відновили донно-бортову арматуру та суднову систему.

Повністю замінена електросистема та електрообладнання, бо катер повернули без них.

«Основна робота з ремонту – електрика, бо всі щити практично розграбовані та треба було відновлювати майже з нуля все. Двигуни, дизель-генератори поновили: залили масло, поміняли фільтри. Рульова машина – ми повністю все перебирали», – розповідає старший моторист-електрик МБАК «Нікополь» Андрій Оприско

Повідомляється, що особовий склад команди за цей час змінився.

З моряків, що були в російському полоні, служити на «Нікополі» залишився командир катеру Богдан Небилиця та члени екіпажу – Андрій Оприско і Сергій Цибізов.

Анлрій Оприско розповів, що катер був по-мародерськи розграбований повністю: електрична частина, двірні світильники відкручені, кабелі вирвані.

 

Зокрема, викрадена була і вся навігація. Тепер на «Нікополі» будуть встановлені нові системи, вже покращені.

 

МБАК після ремонту вже зробив кілька виходів у море: до Миколаєва, Очакова і вже днями повноцінно відновить свою роботу.

 

Нагадаємо, малий броньований артилерійський катер «Нікополь» захопили росіяни в районі Керченської протоки під час походу з Одеси до Маріуполя у листопаді 2018 роки. За рік, у листопаді 2019 року, Росія повернула Україні «Нікополь», разом із іншим броньованим катером та рейдовим буксиром, у понівечиному стані.

 

 

 

Наприкінці лютого 2020 року малий броньований артилерійський катер «Нікополь» разом із однотипним катером “Вишгород” зайшли на ремонт до Миколаївського суднобудівного заводу та в травні завершився ремонт МБАК «Нікополь».

Поделиться публикацией